A 20th century Chicago condominium needed to be moved into the current century. The clients asked for an open floor plan, a more user-friendly kitchen, a larger bathroom, a new laundry room, and a highly functional office, all with chic modern architectural elements.

Full-height walls were taken down and redesigned with two different height room separations opening up the space. The narrow foyer was removed enlarging the kitchen and a pantry was added to the open redesign. Niches and a two-sided fireplace add interest in the living room. A walk-through bathroom was given additional square footage. A convenient laundry room was located between the bathroom and bedroom. An office was centrally located and given plenty of work area, storage shelves, and plenty of wall space for multiple screens.